Acasă Social Sanatate Vaccinul antigripal românesc, gata să iasă din laboratoarele Institutului Cantacuzino

Vaccinul antigripal românesc, gata să iasă din laboratoarele Institutului Cantacuzino

DISTRIBUIȚI

158389 – 16022021 – 2021 ar putea fi, în sfârsit, anul în care Institutul Cantacuzino ar reîncepe producția de vaccin antigripal. Dacă totul merge potrivit planului, iarna viitoare vaccinarea antigripală s-ar putea face cu ser românesc. Ceva mai departe de realitate și la multe milioane de euro distanţă este însă un vaccin împotriva Covid-19 produs la noi. Se doreşte acest lucru, dar, deocamdată, este imposibil.

Serul antigripal produs la Institutul Cantacuzino intră în etapele finale de testare.

Dr. Florin Oancea, general de brigadă, comandantul Institutului Cantacuzino: ”Eu sper ca la 15 martie să pot să verific vaccinul în fiolă. Să sperăm că deficiențele produsului le-am depășit, că avem în momentul ăsta un vaccin gripal sigur, vedem cum se comportă și în fiolă, vedem care va fi stabilitatea lui în timp și dacă totul va merge bine va trebui să facem o mică investiție în aria de producție să putem ieși pe piață.

În varianta optimistă vaccinul antigripal românesc ar putea fi pe piață iarna viitoare. La aproape un deceniu de la ultimul ser autohton de acest fel”.

Acum câteva zile, premierul Florin Cîțu a anunțat că România și-a arătat disponibilitatea în fața Comisiei Europene de a produce vaccin împotriva Covid 19 la Institutul Cantacuzino.

De-a lungul anilor, la Cantacuzino s-au produs patru vaccinuri: antipoliomelitic, antirujeolic, vaccinul împotriva tusei convulsive și cel antigripal. – Sursa: Stiri.tvr.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.