Acasă Life 20 martie, Ziua Internațională a Fericirii 

20 martie, Ziua Internațională a Fericirii 

Păstrează-ți calmul! Fii înțelept! Fii amabil!

DISTRIBUIȚI
158875 – 20032021 – Din 2013, Naţiunile Unite celebrează această zi în semn de recunoaştere a importanţei fericirii în viaţa oamenilor. ONU speră ca iniţiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor şi să nu se mai concentreze doar asupra creşterii economice. Tema pentru Ziua Internațională a Fericirii din acest an este: Păstrează-ți calmul! Fii înțelept! Fii amabil! în contextul pandemiei de COVID-19.

Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane’‘, arată Adunarea ONU în Rezoluţia adoptată prin consens.

Documentul cere celor 193 de ţări membre să celebreze această zi ”în manieră potrivită, în special prin activităţi educative” şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Tema pentru Ziua Internațională a Fericirii din acest an este: Păstrează-ți calmul! Fii înțelept! Fii amabil! în contextul pandemiei de COVID-19.

Păstrează-ți calmul! Să ne amintim să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cu adevărat, astfel încât să putem răspunde constructiv oricărei provocări.

Fii înțelept! Să facem alegeri înțelepte, pozitive, care să ne aducă bunăstarea și să îi ajutăm pe alții să facă același lucru.

Fii bun! Suntem împreună chiar și atunci când suntem forțați să stăm la distanță. Să rămânem conectați și să ne ajutăm pentru a-i putea sprijini pe cei care ar putea avea nevoie.

World Happiness Report şi cei mai fericiţi oameni din lume

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au realizat un nou raport al ţărilor cu cei mai fericiţi oameni, pentru care au analizat speranţa de viaţă într-o stare de sănătate bună, PIB-ul pe locuitor, susţinerea socială (cineva pe care se poate conta), încrederea (măsurată prin percepţia în privinţa lipsei corupţiei politice sau în afaceri), percepţia libertăţii în alegerile de viaţă şi generozitatea.

Cele mai fericite zece țări din lume potrivit acestui clasament, 2017-2019, sunt Finlanda (1), Danemarca (2), Elveția (3), Islanda (4), Norvegia (5), Olanda (6), Suedia (7), Noua Zeelandă (8), Austria (9) și Luxemburg (10).

La polul opus al clasamentului se află Yemen (146), Botswana (147), Tanzania (148), Republica Centrafricană (149), Ruanda (150), Zimbabues (151), Sudan (152), Afganistan (153).

România ocupă poziţia 47 în clasament.

Raportul mai arată şi că cinci ţări au câte un ministru al Fericirii: Bhutan, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Venezuela şi Scoţia.

Ziua Internațională a Fericirii

A fost proclamată de Adunarea Generală a ONU din 12 iulie 2012. Documentul propune celor 193 de țări membre să celebreze aceasta zi ”în maniera potrivită, în special prin activități educative” și să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Printre sugestiile pe care cei de la ONU ni le fac pentru a atinge o stare sufletească de mulțumire intensă și deplină se numără alimentația corectă, exercițiile fizice, gândirea pozitivă. Suntem încurajați să petrecem cât mai mult timp alături de persoanele apropiate, fără să neglijăm introspecția.

Gratitudinea sinceră și caritatea sunt, la rândul lor, ingrediente ale fericirii. Totodată, cei de la ONU ne amintesc că fericirea este contagioasă și că un simplu zâmbet poate însenina chiar și ziua unui străin.

Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.