Acasă Anchete Interne Acțiunea ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”

Acțiunea ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”

DISTRIBUIȚI

 158975 – 26032021 – In perioada 24-25 martie 2021, s-a desfășurat a 21-a operațiune RAILPOL- Rail Action Day, derulată simultan în 17 state europene, care a vizat prevenirea și combaterea furturilor de metale și migrației ilegale, în sistemul transporturilor feroviare.

Pentru eficientizarea activităţilor, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu poliţii de transporturi feroviare europene.

În acțiunea derulată, au fost angrenați polițiști de la transporturi, care au efectuat verificări în 326 de stații feroviare, 490 de trenuri de persoane şi 75 de trenuri de marfă.

De asemenea, au fost efectuate 91 de controale la centrele de colectare de metale.

Pe durata derulării acţiunii, polițiștii au legitimat 1.701 persoane, fiind cercetate 22 de persoane, 15 dintre acestea fiind prinse în flagrant delict.

Organizaţia profesională a poliţiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL organizează periodic acțiuni la care participă statele membre UE care, în baza planurilor proprii de acțiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată, zonele adiacente și pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și liniile adiacente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.