Acasă Social Sanatate Andreea Moldovan (MS), despre focarele din școli: Rog din suflet să se...

Andreea Moldovan (MS), despre focarele din școli: Rog din suflet să se testeze elevii, altfel ajungem în situații tragice

DISTRIBUIȚI

 158897 – 22032021 – Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan spune la RFI că elevii din școli trebuie testați acolo unde există suspiciuni de Covid-19.

Andreea Moldovan face un apel către școli să testeze elevii pentru Covid-19: ”Aș vrea să mai fac un apel suplimentar la școli, pentru că am avut situația nepoțelei mele. Este un focar cu opt copii în clasă, care nu a fost deloc testată și există teste, există cabinet medical, există ordin comun al Ministerului Educației cu cel al Sănătății și totuși copiii nu au fost testați”.

Secretarul de stat atrage atenția că în lipsa testării în școli, se poate ajunge la situații dramatice: ”Fac un apel la cadrele didactice, la cadrele medicale din școli, la asistenții comunitari, să se implice în acest aspect de monitorizare și testare a copiilor în școli. Este un test similar cu cel al exudatului nazal, care se face. Trebuie cerut consimțământul părintelui, pentru că este vorba de minori, dar aceste teste trebuie să se facă, pentru că este important pentru copii, au atât rol diagnostic pentru copii, cât și rol preventiv pentru copiii din anturajul celui pozitiv. Rog din suflet să se facă această testare, pentru că neaplicarea ordinului duce la niște situații absolut tragice pentru copii și pentru familiile acestora, pentru că infecția se transmite”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.