Acasă Social Capitala, ca după război

Capitala, ca după război

DISTRIBUIȚI
Foto: Inquam Photos/George Călin

 159008 – 30032021 – Luni seara, mii de oameni au ieșit pe străzi în Bucureşti şi mai multe orașe din țară nemulțumiți de măsurile luate de autorități împotriva pandemiei de Covid 19 Protestatarilor anti-mască li s-au alăturat sindicaliștii de la metrou, veniți să protesteze împotriva conducerii Metrorex. În țară au avut loc manifestații similare, unele dintre ele tensionate. La Drobeta-Turnu Severin, jandarmii au fost înconjurați de manifestanți furioși, iar la Brăila au fost ciocniri între manifestanți și forțele de ordine. S-a cerut eliminarea restricțiilor introduse în week-end-ul trecut.

Așa cum se întâmplă în ultima perioadă la noi, printre manifestanții pașnici și-au făcut loc și persoane violente, care au încercat să lovească jandarmii cu sticle ori petarde, cum a fost cazul în Piața Victoriei din București.

La Pitești, mulțimea a scandat sloganuri xenofobe la adresa ungurilor, în timp ce la Bacău au scandat ”Hoții” și ”Asasinii” în fața Spitalului Municipal.

Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei, după miezul nopții, i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau, în zona Piața Unirii. Câteva zeci de persoane au fost reținute de forțele de ordine și identificate.

Jandarmii au părut surprinși inițial de atacul acestora, dar s-au organizat rapid și au intervenit în forță folosind gaze lacrimogene reușind să restabilească situația. – Foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.