Acasă Externe Agenda Europeana Ce date va conține certificatul Covid-19

Ce date va conține certificatul Covid-19

DISTRIBUIȚI

 158757 – 12032021 – Executivul Uniunii Europene va propune săptămâna viitoare ca noile certificate COVID-19 să combine informații privind vaccinarea, recuperarea după boală și rezultatele testelor pentru a evita discriminarea între cetățeni, a spus un înalt oficial, citat de Reuters.

”Lucrăm la un certificat – nu este un pașaport – dar nu este vorba doar de vaccinare. Este vorba de recuperarea persoanele care au avut boala, vaccinare sau testare”, a declarat joi comisarul european pentru justiție Didier Reynders. ”Nu avem vaccin obligatoriu, deci refuzul vaccinării este posibil. Și nu avem pentru moment capacitatea de a organiza vaccinarea pentru toți oamenii care doresc să fie vaccinați. Nu vrem să avem nicio discriminare”.

Ideea unui ”pașaport de vaccinare” a fost intens dezbătută în ultimele săptămâni de oficialii Uniunii Europene, dar și de reprezentanții unora dintre statele membrie.

Țările din sudul continentului, în special Grecia, au insistat pentru implementarea unui astfel de document, despre care a precizat că este vital pentru sesonul estival din 2021.

Grecia, de altfel, a anunțat, săptămâna aceasta, că va deschise sezonul turistic din mai, una dintre condițiile de acces în țară fiind vaccinarea turiștilor.

Cei 27 de lideri ai statelor membre europene au convenit asupra regulilor pentru acest document la finele lunii februarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.