Acasă Politic Cîțu: Acțiunile celor care se împotrivesc vaccinării și purtării măștii sunt similare...

Cîțu: Acțiunile celor care se împotrivesc vaccinării și purtării măștii sunt similare cu ale teroriștilor

DISTRIBUIȚI

158764 – 12032021 – Premierul Florin Cîțu compară acțiunile celor care contestă vaccinarea sau respectarea măsurilor de igienă și distanțare cu acțiuni ale teroriștilor. El spune că vaccinarea trebuie să continue, atâta vreme cât recomandările Agenției Europene a Medicamentului sunt în această direcție.

”În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date”, a declarat premierul vineri la Palatul Victoria.

Cîțu a mai afirmat că vaccinarea trebuie să continue, atâta vreme cât Agenția Europeană a Medicamentului a arătat că nu există legături între cazurile de cheaguri de sânge și vaccinurile AstraZeneca.

”Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce privește tipul de vaccin care este în discuție în spațiul public (lotul de vaccinuri AstraZeneca suspendate în mai multe țări din UE – n.r.), Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest vaccin și avem o țară – Marea Britanie – care își vaccinează toată populația. (…) Trebuie să avem încredere în experții care au autorizat, au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că își vor face treaba în continuare”, a mai spus premierul, arătând că el are încredere în experți și în recomandările lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.