Acasă Politic Cîțu despre carantinarea Capitalei: Trebuie ascultate toate punctele de vedere

Cîțu despre carantinarea Capitalei: Trebuie ascultate toate punctele de vedere

DISTRIBUIȚI

158901 – 22032021 – Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că susține propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode, ca localurile care sunt amendate în mod repetat pentru încălcarea regulilor în pandemie să aibă activitatea suspendată.

Cîțu a spus că, dacă amendamentul propus de ministrul Bode nu va trece de Parlament, guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens. ”Avem pregătită OUG prin care vom suspenda activitatea agenților economici care nu respectă legislația”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

În plus, premierul a anunțat că luni are ședințe separate cu primarii din București și cu toți prefecții, iar marți cu primarii și președinții de consilii județene din toată țara, pentru a găsi soluții punctuale la creșterea cazurilor de infectare cu Covid.

Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

Premierul Florin Cîțu a declarat, de asemenea, că își dorește să nu se ajungă la o situație în care Capitala să intre în carantină și a subliniat că așteaptă soluții de la primarii de sectoare, cu care se va întâlni la prânz. El a spus că opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar că o decizie se va lua după ce vor fi ascultate toate punctele de vedere.

”Îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare a Bucureștiului. Ascult toate opiniile specialiștilor, deciziile le luăm după aceea. Opiniile de la Ministerul Sănătății sunt importante, dar vom lua decizia după ce ascultăm toate opiniile, de la prefect și primarii de sectoare. Aștept întâlnirea cu primarii de sectoare”, a declarat premierul.

Florin Cîțu se întâlnește la ora 13.00 cu primarul general Nicușor Dan și cu primarii de sectoare.

La ora 16.00 va avea o videoconferință cu prefecții, iar marți se va întâlni cu asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor.

La ora 14.00, la Ministerul Sănătății va avea loc o ședință pentru modificarea criteriilor de intrare în carantină, la care vor participa reprezentanți DSU, INSP și experți în sănătate publică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.