Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană vrea ca  până pe 19 mai să fie gata certificatul...

Comisia Europeană vrea ca  până pe 19 mai să fie gata certificatul digital de vaccinare

DISTRIBUIȚI

 159023 – 31032021 – Comisia Europeană doreşte ca certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei COVID-19, să fie gata până la târgul de turism FITUR-2021, care se va desfăşura la Madrid începând cu 19 mai, ”pentru a nu pierde var”.

Confirmarea a venit de la vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după o întâlnire avută în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, relatează agenţia EFE.

”’Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunţat reluarea mobilităţii internaţionale, şi 19 mai, inaugurarea FITUR”’, a spus comisarul european la o conferinţă de presă. ”’Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara şi pentru inaugurarea FITUR”’, a adăugat el.

Parlamentul European şi Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte ţări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaştere reciprocă a certificatelor ”dacă oferă acelaşi tip de informaţie şi fiabilitate”.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

”Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum”’, a indicat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene. În opinia sa, este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, aşadar””o dată foarte importantă pentru Europa”’, circa 70% din populaţia Uniunii Europene să fie vaccinată anti-COVID-19. – sursa: Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.