Acasă Opinii/Analize Dar cei care se închină la zeul fitness?

Dar cei care se închină la zeul fitness?

DISTRIBUIȚI

 158970 – 26032021 – Guvernul a decis: alergatul pe bandă și ridicatul greutăților este periculos, înghesuitul pentru ”luat lumină”, nu.

Cei care se închină la zeul mușchilor umflați, al feselor bine lucrate, al gleznelor torturate de bicicleta eliptică și al coapselor care împing la presă nu mai pot merge în templele lor dacă rata de incidență depășește 4. Cei care cred în învierea lui Iisus nu mai trebuie să ia lumină de la jandarmi în acest an.

Nu am văzut niciodată o aglomerare în jurul aparatelor de ridicat greutăți, nici măcar la clasele de Zumba sau Crossfit, cum am văzut la slujbele de Înviere care reunesc uneori sute sau chiar mii de oameni în jurul bisericilor în noaptea de Paști.

Și totuși guvernul consideră sălile de fitness focare de infecție mai periculoase decât procesiunile religioase. De asemenea, aparent virusul este mult mai agresiv în week-end, așa că oamenii trebuie să intre în casă mai devreme vinerea decât cu o zi mai înainte, iar cei care vor să meargă la petreceri ilegale vor evita să o facă pentru că… ei bine, nu am înțeles prea bine logica secretarului de stat Raed Arafat care a spus că ”nefiind posibilă circulația după ora 20:00 în zonele respective, ei în mod normal nu vor mai putea nici măcar să încalce regula, pentru că nu va veni lumea la ei (localurile care organizează petrecerile n.r.)”. Să zicem că, brusc, românii nu vor mai vrea să comită o ilegalitate mergând la club, pentru că nu pot merge în intervalul legal?

Cert este că singura explicație oferită de autorități pentru mutarea orei la care trebuie să intrăm în casă este că o minoritate încalcă legea cu bună știință, dar nu prevederea referitoare la ora la care trebuie să fie sau nu pe străzi. În schimb, pentru cele câteva sute de persoane care nu se pot abține să danseze în week-enduri, zeci și sute de mii se vor înghesui în magazine în orarele mai restrânse și vor trebui să-și facă alergarea (sau plimbarea) de seară mai devreme.

Nu mai bine îi trimiteți obligatoriu la Zumba?

Pentru curioși, găsiți aici restricțiile adoptate ieri. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.