Acasă Social Direcția Județeană de Statistică Ilfov amintește că suntem în perioada de probă...

Direcția Județeană de Statistică Ilfov amintește că suntem în perioada de probă a recensământului populației și locuințelor

DISTRIBUIȚI

158863 – 19032021 – Direcția Județeană de Statistică Ilfov amintește că suntem în perioada de probă a recensământului populației și locuințelor. Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită pe teritoriul României, scrie www.ViitorulIlfovean.ro.

După ce în perioada 1 februarie – 9 martie 2021 au fost preluate date din surse administrative şi populare bază de date, iar între 10 și 16 martie persoanele cuprinse în eșantion s-au autorecenzat prin completarea chestionarului online după preînregistrare s-a intrat într-o nouă etapă. Între 17 și 21 martie sunt identificate adresele nerecenzate sau recenzate parţial şi întocmire liste adrese pentru fiecare recenzor, iar între 22 și 31 martie, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza primesc vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față. Scopul este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ.

Pentru recensământul de probă au fost selectate circa 50.000 de gospodării din întreaga țară. Din județul Ilfov au fost selectate 445 de gospodării din localitatea Ștefăneștii de Jos.

În 2022, în România, cât și în alte state membre ale Uniunii Europene, se va realiza Recensământul Populației și al Locuințelor. Recensământul din semestrul I al anului 2022 este primul care se va desfășura preponderent online. Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC. Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea (prin completarea chestionarului online).

În cazul în care unele dintre persoanele care fac parte din eșantionul recensământului de probă, din motive întemeiate, nu se vor putea autoînregista, vor primi vizita recenzorului la adresa de reședință pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față.

Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.