Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Elevii din localitățile din Ilfov aflate în carantină vor putea veni în...

Elevii din localitățile din Ilfov aflate în carantină vor putea veni în Capitală pentru examene

DISTRIBUIȚI

 158888 – 22032021 – Elevii din localitățile din Ilfov aflate în carantină, dar care învață în școli și licee din București, vor putea veni în Capitală pentru a da simularea la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Atât elevii, cât și părinții care îi însoțesc trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere pentru a ieși din localitățile aflate în carantină.

”Pentru simulări, copiii vor putea să vină în unitățile școlare de aici, pentru simularea pentru Bacalaureat, în liceele din București. Prefectul de Ilfov tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze pe baza unei declarații și aici, în București, am rugat Poliția Capitalei să asigure patrule în jurul liceelor, pentru a se asigura că se respectă măsurile de siguranță, respectiv purtarea măștii și distanțarea fizică”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a adăugat că părinții îi pot însoți pe copii la simulare și îi pot aduce cu mașina, tot în baza declarației pe propria răspundere. ”Ne așteptăm ca în jurul liceelor să fie mai multă populație”, a adăugat el.

Potrivit unui ordin al DSU, este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la ”motive justificate”, pentru cei care participă la simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

14 din cele 40 de localități ilfovene sunt în carantină zonală pentru 14 zile.

După cum se știe, la 21 martie, 14 din cele 40 de localități ilfovene sunt în carantină zonală pentru 14 zile. Măsura carantinării a fost decisă prin ordin al șefului DSU, pentru fiecare localitate în parte, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Lista localităților și calendarul aplicării măsurii pot fi consultate AICI.

Carantinarea zonală este o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației, dintr-un perimetru afectat de o boală infecto-contagioasă, de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.

Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală se va face tot pe baza analizei situației epidemiologice efectuată de DSP la 14 zile de la instituirea acesteia. Analiza este evaluată de INSP și în cazul avizării favorabile, va fi transmisă către CJSU.

Decizia de ridicare a carantinei se dispune tot prin ordin al șefului DSU sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii CJSU.

Potrivit HG nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, apărută în Monitorul Oficial, de la finalul lunii februarie, modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu COVID-19 ține cont și de focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cămine, internate și spitale. Până la acel moment, centrele de asistență socială și cazurile din focare nu erau incluse în calcularea ratei de infectare din fiecare localitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.