Acasă Social Educatie Freedom House România – nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării...

Freedom House România – nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării online

DISTRIBUIȚI

 159004 – 30032021 – Freedom House România lanează un nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării online. Proiectul se adresează profesorilor de educație civică sau care predau lecții de dirigenție elevilor din clasele de gimnaziu, în școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România. În special, sunt invitați să se înscrie profesorii din județele din Oltenia și Moldova, dar și din alte zone ale țării.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, proiectul vizează combaterea fenomenului de trafic de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Proiectul presupune realizarea unui manual digital aplicat, accesibil, și instruirea a 12 profesori, care la rândul lor vor instrui cate ~20 de elevi fiecare, din școlile în care activează. Predarea conținutului acestui manual va avea loc aproximativ o dată pe săptămână, sau 10 lecții a câte ~50 minute fiecare.

Proiectul se desfășoară în perioada martie – noiembrie 2021 și are un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în vederea includerii acestui manual la lecțiile opționale din curriculum-ul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.