Acasă Anchete Justitie Grup de lucru ”EU Integrity” – Integritate și Standarde Anticorupție – ...

Grup de lucru ”EU Integrity” – Integritate și Standarde Anticorupție – coordonat de Biroul Federal Anticorupție din Austria

DISTRIBUIȚI

158940 – 24032021 – Specialiștii Direcției Generale Anticorupție participă la cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru coordonat de Biroul Federal Anticorupție din Austria (BAK) în cadrul unui proiect mai amplu desfășurat sub egida EPAC/EACN (European Partners against Corruption /European Anti-corruption Network) – ”EU Integrity”.

Dezbaterile din cadrul acestui grup de lucru vor viza Integritatea și standardele anticorupție. La întâlnire, alături de reprezentanții DGA, vor participa reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea corupției din rețeaua EPAC/EACN.

Obiectivul acestui eveniment online este de a împărtăși opinii și experiențe, de a dezvolta și de a conveni asupra unor standarde și strategii comune, de a promova cele mai bune practici și de a descoperi abordări diversificate de promovare a integrității. O atenție deosebită este acordată dezvoltării unor terminologii și definiții comune referitoare la conceptul de integritate astfel încât la finalul proiectului să fie elaborat un „Manual de Integritate”.

Întâlnirea din data de 25 martie 2021 a grupului de lucru coordonat de BAK face parte din proiectul ”EU Integrity”, inițiat în 2018 de instituția austriacă, alături de care au agreat să participe Oficiul de Poliție Criminală de Stat din Renania de Nord-Westfalia din Germania, Agenția Anticorupție din Franța și Direcția Generală Anticorupție din România. Fiecare instituție și-a propus să coordoneze câte un grup de lucru, cu o temă distinctă și să organizeze întâlniri de lucru pe parcursul cărora să împărtășească din experiența și bunele practici identificate de-a lungul timpului.

De menționat că în cadrul proiectului EU Integrity, DGA coordonează grupul de lucru care are ca temă „Măsuri educaționale și de managementul valorii”, iar în anul 2019 a organizat o întâlnire de lucru la care au participat nouă reprezentanți ai instituțiilor anticorupție din șapte țări (Austria, Spania, Letonia, Estonia, Ungaria, Letonia și Ucraina), atașatul de afaceri interne spaniol la București, reprezentanți ai diferitelor ministere, ai mai multe structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și ai unor organizații non-guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.