Acasă Anchete Grupare care distribuia droguri în Rahova și Ferentari, destructurată

Grupare care distribuia droguri în Rahova și Ferentari, destructurată

DISTRIBUIȚI

158832 – 17032021 – La 16 martie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracțională organizată specializată în distribuția de heroină, noi substanțe psihoactive (NSP) și metadonă. Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în perioada 2020-2021, în București, preponderent în cartierele Ferentari si Rahova. În cauză, a fost documentată activitatea infracțională a 15 persoane.

La data de 16 martie 2021, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, în baza mandatelor obținute de la Tribunalul București, au efectuat 10 percheziții domiciliare, la adresele persoanelor în cauză. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, pentru cercetări, 45 de grame de heroină și 25 de grame de NSP, 66 de comprimate de metadonă, 20.000 de lei și 100 de euro, despre care există indicii rezonabile că provin din trafic de droguri. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat trei cântare electronice de mare precizie, 11 telefoane mobile cu cartele SIM, materiale și recipiente folosite la ambalarea și porționarea drogurilor și a substanțelor psihoactive, precum și înscrisuri cu posibilă valoare probatorie.

Totodată, în urma descinderilor, au fost legitimate și verificate aproximativ 40 de persoane, găsite în zonele repective.

În cele aproximativ șase luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au organizat și executat prinderi în flagrant delict.

Persoane în cauză au fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.C.- Secția de Combatere a Traficului de Droguri, șase dintre ele fiind reținute, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu și constituirea unui grup infracțional organizat. La activități au participat și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.