Acasă Social Sanatate INSP nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli, pentru dezinfecție

INSP nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli, pentru dezinfecție

DISTRIBUIȚI

 158578 – 01032021 –  Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfectarea suprafețelor în unitățile de învățământ, cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus.

INSP face această recomandare după ce în mai multe școli au avut loc incidente în urma folosirii neadecvate a acestori lămpi.

Lămpile UV pot fi utilizate doar în unitățile sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și a suprafețelor din încăperi. Punerea în funcțiune a acestora trebuie executată numai de persoane calificate și instruite în acest sens.

În timpul funcționării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar cei expuși dezvoltă reacții nedorite la nivel ocular, precum conjunctivită sau cataractă, sau inflamații ale pielii, chiar și arsuri – subliniază Institutul Național de Sănătate Publică.

Specialiștii nu susțin această metodă de dezinfecție nici în școli, nici un alte sedii de firme, dacă nu există personal calificat.

INSP atrage atenția că igiena strictă a spațiilor și a mâinilor, folosirea dezinfectanților și aerisirea camerelor reprezintă cele mai eficiente metode în prevenirea transmiterii COVID-10, acestea fiind și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.