Acasă Politic Legea prin care statul român ar da gratuit Camerei de Comerț și...

Legea prin care statul român ar da gratuit Camerei de Comerț și Industrie a României cele 46 de hectare unde se află Romexpo, înapoi la Parlament

DISTRIBUIȚI

159036 – 31032021 – Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea prin care statul român ar da gratuit Camerei de Comerț și Industrie a României cele 46 de hectare unde se află Romexpo și a trimis-o Parlamentului pentru reexaminare, potrivit unui comunicat de presă.

Pe acel teren, Camera de Comerț vrea să inițieze un proiect imobiliar cu grupul Iulius Mall. Parlamentul a votat în septembrie 2020 proiectul de lege, în urma unei înțelegeri PSD-PNL-PMP. În replică, USR a atacat la Curtea Constituțională proiectul, dar CCR a decis că acesta e constituțional.

Președintele Iohannis arată că garanțiile prevăzute în lege ”nu sunt suficiente pentru asigurarea punerii în aplicare a proiectului de dezvoltare”.

De asemenea, Iohannis arată în cererea de reexaminare că ”valoarea economică foarte mare a terenurilor vizate de lege impune din partea Parlamentului o analiză cu atât mai riguroasă, astfel încât activitatea de administrare a proprietății private a statului să fie una diligentă, judicioasă, conformă interesului public general, să respecte normele legale în vigoare și să nu fie ea însăși generatoare de prejudicii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.