Acasă Politic Legea salarizării va avea criterii de performanţă

Legea salarizării va avea criterii de performanţă

DISTRIBUIȚI

 158759 – 12032021 – Premierul Florin Cîţu a anunţat că între modificările aduse la Legea salarizării ar putea fi introduse criterii de performanţă, susţinând că veniturile trebuie să fie legate de performanţă.

”Despre modificările la Legea salarizării: Anvelopa salarială e aproape 11% din PIB, a rămas acolo anul acesta. Legea salarizării lucrează în interiorul ei. Pe lângă asta, trebuie să introducem criterii de performanţă. Se spune că nu se poate, ba se poate! Dacă românii simt că atunci când lucrează cu statul nu e performanţă, e clar. Veniturile trebuie să fie legate de performanţă, de aici pornim, ăsta e obiectivul. În această anvelopă salarială. Sunt oameni buni în sectorul public care trebuie premiaţi, sunt oameni care nu trebuie să fie acolo. Se face un audit în fiecare minister, sper să facă miniştrii, că de aici porneşti”, a declarat Florin Cîţu, joi seara, la B1 TV.

Premierul a adăugat că, în paralel, se va face şi digitalizarea, iar şefii de instituţii vor avea mandate. ”În paralel se face şi digitalizarea, care e o reformă şi natural va elimina foarte multe elemente care nu-şi au rost în sectorul public. Va fi un sistem diferit în care şi şefii de instituţii nu o să fie acolo pe viaţă, o să fie mandate, evaluări mult mai transparente. Mai multe lucruri vor apărea transparent: limitarea numărului de CA-uri, de membri în CA-uri. Sunt lucruri care se întâmplă concomitent: legea salarizării, legea pensiilor, digitalizare, reforma companiilor de stat, reforma conducerii companiilor de stat. Trebuie să forţăm anul acesta reforma statului, că de 30 de ani nu s-a făcut aproape nimic”, a precizat Cîţu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.