Acasă Externe Maia Sandu recomandă guvernului Republicii Moldova să instituie starea de urgență

Maia Sandu recomandă guvernului Republicii Moldova să instituie starea de urgență

DISTRIBUIȚI

 158778 – 15032021 – În Republica Moldova,  Consiliul Suprem de Securitate al Țării şi preşedintele Maia Sandu i-au recomandat Guvernului să instituie starea de urgenţă pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de Covid 19.

Maia Sandu a declarant că ”prognozele sunt sumbre” și că ”riscăm să avem un număr tot mai mare de infectări și de decese decât avem acum. Statul nu poate sta cu capul în nisip în timp ce situația devine tot mai gravă. Poziţia Preşedinţiei şi a majorităţii membrilor Consiliului Suprem de Securitate este să recomande instituirea stării de urgenţă pentru două săptămâni. Se recomandă guvernului, în termen de trei zile, să elaboreze lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții și compensaţiile pe care le vor primi din partea statului și să înainteze aceste propuneri parlamentului”.

De la începutl pandemiei de Covid 19 până acum s-au înregistrat peste Prut peste 200.000 de infectări şi 4.000 de decese la o populaţie estimată, potrivit Biroului Naţional de Statistică al ţării, la 2,6 milioane de persoane, anunță Radio România Actualități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.