Acasă Anchete Justitie Ministrul Justiției: Contribuim activ la elaborarea celui de-al doilea Raport privind Statul...

Ministrul Justiției: Contribuim activ la elaborarea celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

 158756 – 12032021 – Ministrul Justiției, Stelian Ion, a participat ieri la reuniunea informală a miniștrilor Justiţiei şi membrilor Comisiei Europene şi ai Parlamentului European, care fac parte din familia politică RENEW.

La discuţii au luat parte Didier Reynders, comisarul pentru Justiţie, miniştrii Justiţiei din Finlanda, Estonia, Belgia, Lituania, precum şi membri ai Parlamentului European. Intervențiile au constat în prezentarea poziţiilor naţionale pe subiecte care se regăsesc pe agenda Consiliului JAI: operaţionalizarea Parchetului European, Mecanismul privind Statul de Drept, respectarea Cartei Drepturilor Fundamentale.

”România a sprijinit ferm operaţionalizarea EPPO şi demersurile noastre probează acest fapt. Au fost numiţi primii șase procurori europeni delegaţi, iar cadrul normativ pentru aplicarea Regulamentului EPPO este în vigoare. De asemenea, contribuim activ la exercițiul de elaborare a celui de-al doilea Raport privind Statul de Drept în Uniunea Europeană, care va fi publicat de Comisia Europeană în cursul acestui an. Respectarea principiilor statului de drept este vitală pentru consolidarea democraţiilor din statele noastre”, a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.