Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Noul șef al Gărzii Naționale de Mediu, între tradiție și ecologie

Noul șef al Gărzii Naționale de Mediu, între tradiție și ecologie

DISTRIBUIȚI

158784 – 15032021 – Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a participat duminică seara, cu două echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Ilfov, împreună cu reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, la limitarea incendierilor în jurul Bucureștiului.

El susține că au fost identificate nouă focare majore care au fost stinse. Majoritatea acestor incendieri de cauciucuri au fost în Sintești (Vidra), Jilava și Măgurele. Direcția principală a vântului de intensitate mică a fost din direcția acestor localități către București.

Berceanu nu știe că, de fapt, în jurul Capitalei și nu numai de data asta inspectorii de mediu ”au dat piept” cu tradițiile. De Lăsata Secului, tradiția spune că se aprind focuri mari pentru purificare și alungarea spiritelor rele, înaintea celui mai aspru post din an. Localnicii din zonele periurbane marchează începutul noului an agrar și începe curățenia de primăvară.

În Sintești, la Vidra, se ard în special cauciucuri, nu doar crengi uscate.

La venirea autorităților, petrecăreții au intrat în case.

Cei de la Asociația România Ecologică susțin că ”este obligatoriu să găsiți mijloacele prin care, alături de Guvernul României, să puneți presiune pe primari ca să se implice activ și să prevină arderile ilegale și depozitarea ilegală a deșeurilor. GNM nu poate avea comisari pe teren simultan în toate localitățile. Legea spune că primarii au obligația să asigure protecția mediului înconjurător în localitățile pe care le administrează. Ei sunt principalii vinovați pentru aceste fenomene scăpate de mulți ani de sub control. Toți știu ce se întâmplă în localitățile lor. Dar majoritatea sunt părtași, într-un fel sau altul. Iar amenzile aplicate de comisarii GNM nu-i sperie, nu-i deranjează”. Foto: Octavian Berceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.