Acasă Economie Pasajul de la Mogoșoaia, gata anul acesta

Pasajul de la Mogoșoaia, gata anul acesta

DISTRIBUIȚI

158704 – 09032021 – Pasajul de la Mogoșoaia, care va avea o lungime de circa 800 de metri și va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Cel puțin așa își doresc autoritățile de la Drumuri. În acest moment șantierul a ajuns în stadiul în care jumătate din grinzi au fost deja ridicate, iar traficul a fost redirecționat pe bretelele de la sol.

Constructorul a lucrat în ultimele luni la ridicarea grinzilor pe primele două deschideri ale pasajului, iar în paralel a lucrat la ridicarea pilei și culeei dinspre Otopeni pentru a putea continua cu ridicarea restului de grinzi. La sol traficul a fost redirecționat pe viitoarele bretele laterale.

Pasajul costă 6,8 milioane de euro. Stadiul lucrărilor în acest moment este de cca 35%.

Podul de la Mogoșoaia este necesar pentru eliminarea unui ”dop” de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord. Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la patru benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A – un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să ”ridice” Șoseaua de Centură peste DN1A București – Mogoșoaia – Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.