Acasă Economie Piedone continua războiul cu Florea

Piedone continua războiul cu Florea

Tun de un milion de euro dat de fosta administrație a Sectorului 5 înainte de alegeri

DISTRIBUIȚI

 159006 – 30032021 – Reprezentanții Primăriei Sector 5 din Capitală au descoperit într-un spaţiu care aparţine Administraţiei Pieţelor Sector 5, peste 600 de cântare comerciale folosite în pieţele agroalimentare.

Achiziţia cântarelor a fost făcută în septembrie 2020 de Economat Sector 5 SRL şi au fost vândute de Grivin House SRL. Contractul a fost înregistrat la registratura Economat Sector 5 SRL cu nr.1203/04.09.2020. Preţul contractului este de 3.725.400 lei la care se adaugă TVA, respectiv 5.322 lei fără TVA/bucată, suma finală de plată cu TVA fiind de 4.433.226 lei.

Aceste bunuri au fost puse la dispoziţia Administraţiei Pieţelor Sector 5 de Economat Sector 5 SRL cu titlu gratuit în baza unui proces-verbal de predare-primire, proces-verbal care nu este luat la cunoştinţă de nicio persoană din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5.

Faţă de aceste aspecte, au fost solicitate note explicative de la persoanele responsabile din cadrul Administraţiei Pieţelor Sector 5. Iniţial, a fost vorba de 500 de cântare achiziţionate, dar din dispoziţia directorului general al Administraţiei Pieţelor Sector 5 la momentul respectiv, au fost descărcate 700 de bucăţi, acestea fiind aduse în tranşe. Astfel s-a constatat faptul că sunt 18 paleţi cu 38 de cântare şi un palet cu 16 cântare, dintre care 485 sunt albe şi 215 negre, fiind aduse în 5 tranşe a câte 4 paleţi/ tranşă.

Direcţia Corpul de Control al Primarului va face o solicitare către organele competente în cursul zilei de azi pentru a cerceta atât modalitatea de achiziţie a acestor cântare, cât şi felul în care acestea au ajuns în ”custodia” Administraţiei Pieţelor Sector 5, suma pentru un astfel de cântar fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât valoarea de piaţă din momentul de faţă.

În momentul de faţă, Direcţia Corpul de Control al Primarului consideră că Administraţia Pieţelor Sector 5 nu poate recunoaşte factura şi notificarea transmisă de către Economat Sector 5 SRL în ceea ce priveşte plata sumei de 4.503.419 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.