Acasă Politic PSD, cu moțiunea de cenzură în buzunar

PSD, cu moțiunea de cenzură în buzunar

DISTRIBUIȚI

 158928 – 24032021 – Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, marţi seara, că PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Cîţu spre finalul actualei sesiuni parlamentare, pentru a reuşi să convingă cât mai mulţi parlamentari şi a avea cât mai multe voturi în favoarea acesteia.

”Ne gândim să depunem o moţiune de cenzură mai spre finalul actualei sesiuni parlamentare, pentru că trebuie să ai o majoritate critică. Discutăm cu fiecare parlamentar în parte şi de la minorităţi şi de la partide. În momentul în care ne apropiem cu o masă critică, adică suntem aproape de numărul de voturi ca moţiunea de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu aşa ceva, pentru că este un atribut al opoziţiei şi putem să facem lucrul acesta”, a declarat Stănescu la Antena 3.

Stănescu a precizat că PSD este ”un partid responsabil”, care nu îşi asumă, nu participă şi nu susţine mişcările de stradă organizate în România în această perioadă pandemică. ”Mulţi ne acuză că facem un joc de glezne, dar nu este deloc adevărat. Repet, ca să înţeleagă toată lumea, nu putem să participăm la ceea ce fac alţii, la mişcări de stradă într-o criză extraordinar de gravă. Cinic vă spun, prezumţiile sunt că vom depăşi peste 200 de morţi pe zi foarte curând, ceea ce e foarte grav. Suntem un partid responsabil, suntem într-o situaţie pandemică foarte gravă şi PSD nu îşi asumă aşa ceva, pentru că ar însemna să fim inconştienţi ca să alimentăm noi organizarea de mişcări de stradă. Nu se poate aşa ceva, pentru că e vorba despre o situaţie foarte, foarte gravă”, a spus Stănescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, la rândul său, la TVR, că PSD a început discuţiile cu parlamentarii AUR şi cu cei au minorităţilor naţionale pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură. ”În fiecare sesiune parlamentară avem dreptul la o moţiune de cenzură. Am pornit negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început şi cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii… Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult timp. Nu ştiu nici UDMR-ul cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern. (…) ce se întâmplă acum? Ei nu au făcut congrese. Ei nu-şi pierd numai posturile din Guvern. Problema lor prioritară nu e să guverneze”, a afirmat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.