Acasă Social Educatie Rezultat remarcabil pentru echipa Universității din București: locul I la concursul Willem...

Rezultat remarcabil pentru echipa Universității din București: locul I la concursul Willem Vis Hong Kong

DISTRIBUIȚI

 158906 – 23032021 – Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut locul I și mențiune pe echipe (din 154 de echipe participante) în cadrul fazei scrise a ediției a 18-a a concursului Willem Vis Hong Kong, cel mai mare și cel mai prestigios concurs studențesc de drept privat din lume care s-a desfășurat online.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem C. Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 6 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Ruxandra Florina Comăneci (master Collège Juridique Franco-Roumain), Anca Roxana Pascu (anul III), Tudor Popa (anul II și Collège Juridique Franco-Roumain), Lia Cristina Popescu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), Maria Raluca Stancu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain) și Vlăduț Virgil Velcea (anul IV).

În cadrul fazei scrise, echipa a obținut locul I la categoria “David Hunter” pentru cel mai bun memoriu al reclamantului, din 154 de echipe participante. Locul II la această categorie a fost obținut de Universitatea Freiburg (Germania), iar locul III de National Law University, Jodhpur (India).

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut, de asemenea, o mențiune (locul IV ex aequo) la categoria “Fali Nariman” pentru cel mai bun memoriu al pârâtului, din 154 de echipe participante. Locul I la această categorie a fost obținut, la egalitate, de Gujarat National Law School (India) și Universitatea Ludwig-Maximillian din München (Germania), iar locul III, de Universitatea din Zürich (Elveția). Locul II nu a fost acordat.

Faza orală a concursului s-a desfășurat online. În rundele generale ale competiției, echipa Facultății de Drept a Universității din București a pledat împotriva următoarelor echipe: South China Normal University (China), National Law University Odisha (India), University Law College Bangalore (India) și Universitatea Sebelas Maret (Indonezia). Universitatea Fordham (SUA) a câștigat faza orală a concursului, pledând împotriva Universității din Münster (Germania) în finala concursului.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Formatul concursului internațional care avea loc anual la Hong Kong și la Viena s-a adaptat contextului pandemic actual.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost pregătită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și Collège Juridique d’Études Européennes, împreună cu drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, și Maria Avram, avocat în cadrul „Țuca, Zbârcea & Asociații”.

Echipa s-a bucurat de sprijin pedagogic în pregătire și din partea unor practicieni și foști participanți la concurs, printre care Alin Florescu, David Oprea, Cristina Badea și Horia Rădulescu, precum și Crina Gealatu, Radu Văleanu, Cătălina Bîzîc, Șerban Dănescu, Gabriel Fusea, Ana Negrea, Daria Pătrășcoiu, Bogdan Popescu, Cezara Diaconescu, Claudia Mihalcea, Andreea Radu, Cătălin Apătean, Andreea Luca și Mălina Trifu.

În 2020, echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut două mențiuni (locul IV) în cadrul fazei scrise a ediției a 17-a Hong Kong a concursului Willem Vis. – Sursa:unibuc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.