Acasă Anchete Sindicat al polițiștilor, condus de inculpați. Președintele în acte al SNAP recunoaște...

Sindicat al polițiștilor, condus de inculpați. Președintele în acte al SNAP recunoaște că nu el ia, de fapt, deciziile

DISTRIBUIȚI

158676 – 07032021 – Unul dintre cele mai mari sindicate din Ministerul de Interne, cu aproape 7.000 de membri în toate structurile de poliție, este condus de doi inculpați: un fost polițist cu dosar penal pentru evaziune fiscală și începând de vineri, de un agent arestat preventiv după ce împreună cu mai mulți subalterni a agresat doi tineri.

Viorel Șeicaru, unul dintre cei șapte polițiști ai Secției 16 din Capitală cercetați în dosarul de tortură, este vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP). Șeful său, după ce a aflat de problemele acestuia, îi neagă total reprezentativitatea.

”Din punctul meu de vedere, mai ales că sunt fondatorul acelui sindicat, nu pot să îmi explic. Dar așa ceva nu poate să existe la noi în România, în absolut nicio țară din lume. Din păcate, sunt niște copii sau oameni maturi, chiar că cel în cauză e un om matur, care atunci când ajunge într-o funcție sindicală, dacă se crede că el poate să facă orice se înșală armanic”, a declarat pentru Digi24 Iulian Surugiu, președintele fondator al SNAP.

Iulian Surugiu se dezice de întreg sindicatul în momentul în care este chestionat cu privire la vicepreședintele organizației, agentul Viorel Șeicaru, arestat preventiv pentru lipsire de libertate și tortură.

”Sunt doar preşedinte fondator al acestui sindicat din 2017, conform actelor ce stau acolo Eu sunt doar preşedinte fondator şi în niciun caz şeful lui Şeicaru”, a declarat Iulian Surugiu la Digi24.

Întrebat dacă în această calitate, de sindicalist, este coleg cu Viorel Șeicaru, Iulian Surugiu a negat și a repetat că el este doar președinte fondator al SNAP.

Cine conduce, de fapt, SNAP?

Însă Iulian Surugiu are și el probleme penale: este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu calculat la două milioane de euro. Omul care conduce acum, în acte, organizația sindicală, Adrian Diugu, susține că, de fapt, el nu are nicio implicare în treburile organizației. ”Acum, SNAP-ul este condus de domnul Surugiu, care se dezice de această organizație. Se dezice, din cauza evenimentelor petrecute în urma scandalului cu polițiștii care i-au torturat pe cetățeni”, a declarat la Digi24 Adrian Diugu, cel care, oficial, figurează ca președinte al SNAP.

Legea îi interzice, de altfel, lui Iulian Surugiu să fie membru în sindicat, pentru că e pensionar. Dar cu toate acestea, el este cel care reprezintă intersele membrilor în discuțiile cu factorii de decizie.

Digi24 a intrat în posesia unei invitații adresate lui Iulian Surugiu în calitate de șef al acestei organizații. El era chemat la prima discuție cu noul ministru de interne, Lucian Bode.

Cel mai bogat sindicalist

”Dl Surugiu, în cadrul sindicatului, ia toate hotărârile organizatorice în cadrul acestui sindicat, inclusiv toate plățile care se fac în cadrul sindicatului și adunarea cotizațiilor din partea membrilor. Dl Surugiu se prezintă la toate ședințele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca și președinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție”, susține Adrian Diugu.

Iulian Surugiu este considerat a fi cel mai bogat sindicalist: în 2016, ar fi avut în conturi peste 500.000 de euro.

Împreună cu Viorel Șeicaru, conduce unul dintre cele mai mari sindicate din Ministerul de Interne.

Viorel Șeicaru este un polițist cu aproape 20 de ani de experiență și lucra ca șef de tură la Secția 16 din Capitală. Cu ore suplimentare, salariul lui ajungea la 5.000 de lei pe lună. Șeicaru este cunoscut ca fiind un sindicalist foarte vocal. El a participat la aproape toate protestele prin care polițiștii cereau bani în plus și alte drepturi.

”Se fac foarte multe abuzuri la locul de muncă, la secții, cu planificarea, cu ținutul peste program, șefii sunt superconștienți de implicarea sindicatelor”, se plângea Viorel Șeicaru în 2019.

Precizările SNAP

În urma difuzării materialului de mai sus, Sindicatul Național al Agenților de Poliție, a transmis redacției Digi24 următoarele precizări:

”Sindicatul Național al Agenților de Poliție se află în litigiu cu numitul Diugu Adrian-Ioan, care a ocupat funcția de președinte în perioada 2016-2017, data la care acesta a demisionat și nu a mai fost ales în nicio funcție în cadrul organizației.

Plângerea penală formulata împotriva sa, adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București si înregistrată sub nr. 188/P/2021, a fost trimisă către I.G.P.R. Direcția Control Intern pentru cercetări.

Conducerea sindicatului a fost și este asigurată de către Biroul Executiv Central așa cum prevede art. 56 și 57 din statutul SNAP, iar Diugu Adrian-Ioan nu mai face parte din organizație și nu a mai desfășurat niciun fel de activități la acest sindicat, fiind președinte la altă organizație sindicală (SNPF).

Sus-numitul nu reprezintă sub nicio formă Sindicatul Național al |Agenților de Poliție, acesta a acționat în nume propriu fără consultarea sau acordul membrilor din B.Ex.C., fiind direct responsabil pentru consecințele acțiunilor sale.

Totodată vă comunicăm că în luna noiembrie 2020, în cadrul ședinței Congresului Național Ordinar, a fost stabilită noua componență a conducerii, documentele de validare fiind depuse la Instanța de Judecată, pentru efectuarea mențiunilor corespunzătoare în registrul special al organizațiilor sindicale.

Menționăm că presedintele ales la ultimul Congres National SNAP, din anul 2020, este domnul Danciu Cristian, iar domnul Iulian Surugiu este președinte de onoare, fiind fondatorul organizației”. – sursa: Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.