Acasă Life 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății

7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății

DISTRIBUIȚI

 159113 – 07042021 – Ziua Mondială a Sănătății face apel la eliminarea inechităților în materie de sănătate, ca parte a unei campanii globale care durează un an și care încearcă să aducă oamenii împreună pentru a construi o lume mai bună.

În ultimii ani, țările din Pacificul de Vest au cunoscut o creștere economică rapidă, migrația și urbanizara. Acest lucru a creat oportunități pentru o viață mai bună pentru mulți, dar i-a lăsat pe alții în urmă. Pandemia COVID-19 a afectat sănătatea, a împins mai mulți oameni către sărăcie și nesiguranță alimentară și a amplificat inechitățile de gen, sociale și de sănătate.

Pentru prima dată în 20 de ani, se preconizează că nivelurile sărăciei globale va crește.

Peste 1 miliard de persoane care trăiesc în cartiere sărace se confruntă cu provocări sporite în prevenirea infecției și transmiterii coronavirusului.

Regiunea Asia-Pacific în ansamblu reprezintă aproape 82,5 milioane sau 32% din migranții internaționali din lume.

5,9 milioane de copii din regiunea Asia-Pacific riscă să nu revină la școală din cauza perturbării educației și a impactului economic al pandemiei.

52% din populația zonei Asia-Pacific rămâne neconectată la internet.

Inegalitățile în materie de sănătate pot fi prevenite prin strategii care acordă o atenție sporită îmbunătățirii echității în sănătate, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile și marginalizate.

COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, mai puțin susceptibile de a avea acces la servicii sanitare de calitate și mai susceptibile de a avea consecințe adverse ca rezultatul măsurilor puse în aplicare pentru a reduce pandemia.

Ziua Mondială a Sănătății

Este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătății. OMS este o instituție specializată a Națiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. În România, campania de celebrare a Zilei mondiale a sănătății este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică, iar la nivel județean, de către direcțiile de sănătate publică. sursa: stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.