Acasă Economie Consiliul Economic și Social a avizat măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor...

Consiliul Economic și Social a avizat măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

DISTRIBUIȚI

 159145 – 09042021 – Consiliul Economic și Social a dat aviz cu observații proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.  Executivul are acum și ultimul aviz necesar pentru instituirea măsurii complementare a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Localurile/agenții economici care nu respectă legea în vigoare pot fi închiși pe o perioadă de 15, repectiv 30 de zile. Important este faptul că plângerea împotriva procesului verbal de constatare a contravenției nu conduce la suspendarea deciziei de închidere a localurilor.

”Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare în cazul în care operatorul economic își desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite se materializează prin afișarea, în prima fază, în locuri vizibile de la intrarea/intrările în sediul închis temporar, a mesajului că spațiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menționarea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune. Ulterior, nerespectarea sancțiunii contravenționale complementare în acest caz se materializează prin aplicarea, pentru durata rămasă, de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu. Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare în cazul în care operatorul economic își desfășoară activitatea, deși aceasta este suspendată temporar prin măsurile stabilite, se materializează direct prin aplicarea de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu. În ambele cazuri, îndepărtarea ulterioară a sigiliilor în vederea reluării activității poate îndeplini elemente constitutive ale infracțiunii de rupere de sigilii, prevăzută sau sancționată de art.260 Cod penal”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ menționat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.