Acasă Politic Deputatul George Tuță: Expertiza românilor este un atu pentru ”Strategia de securitate...

Deputatul George Tuță: Expertiza românilor este un atu pentru ”Strategia de securitate cibernetică a UE pentru deceniul digital”

DISTRIBUIȚI

 159047 – 01042021 – Votul pentru adoptarea hotărârii privitoare la necesitatea elaborării ”Strategiei de securitate cibernetică a UE pentru deceniul digital” este un pas înainte pe care l-am făcut astăzi (n. r. miercuri, 31 martie 2021), la Camera Deputaților, pentru a asigura o securitate energetică la proiectele de digitalizare care se vor implementa în țara noastră.

Securitatea cibernetică este esențială în dezvoltarea unei societăți bazată pe reziliență, digitalizare și securitate. Pornind de la amenințările cibernetice tot mai prezente peste tot în lume, România are cel puțin două atu-uri în acest moment: experiența și resursa umană bine pregătită pe care o avem în acest domeniu, precum și prezența Centrului de Competențe European în materie de securitate cibernetică la București, declară deputatul PNLGeorge Tuță.

Ținând cont de acești doi factori este nevoie să acordăm importanța cuvenită realizării unor standarde și norme de securitate cibernetică, mai ales pentru toate proiectele care urmează să fie implementate în cadrul PNRR, al componentei digitale. Așadar, dacă vom aplica principiul „Secure by design” șansele noastre de a nu repara mai târziu greșelile, pe care le putem face astăzi, sunt din ce în ce mai mici, consideră Tuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.