Acasă Social Drulă nu dă înapoi

Drulă nu dă înapoi

DISTRIBUIȚI
foto:pressalert.ro

159048 – 01042021 – Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de guvern, că acțiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă, iar în paralel va fi depusă o acțiune în instanță pentru ca sindicatul să plătească pagubele produse în urma grevei de vinerea trecută.

”Au apărut niște povești în ultimele 24 de ore. Circulă un fake de la sindicate, că s-ar fi pus batista pe țambal. E complet fals. Și acțiunile penale depuse la DNA și DIICOT continuă. Nu negociem legea ă s-a lucrat zilele trecute, poliția a identificat 350 dintre participanții la blocarea metroului și le mulțumesc Nu există nici o intenție de a da un pas înapoi. Azi, Metrorex depune o acțiune la Tribunal pentru despăgubirea de către sindicatul USLM. Vom cere banii de la Rădoi și sindicat, 2.8 milioane de lei. Chiar ei au semnat că au oprit voluntar lucrul vineri”, a declarat Cătălin Drulă.

El a precizat că toate celelalte căi de tragere la răspundere a celor vinovați merg înainte.

”În Metrorex, legat de salarizare și de personal – e matematic și contabil imposibil să rămână la fel. Există doar variante matematice simple: ori se acceptă o renegociere a salariilor, ori se ajunge la disponibilizări, sau varianta 3 – insolvența. O companie în insolvență poate face și scăderi de salarii, și concedieri”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește spațiile comerciale de la metrou, Drulă a subliniat că există o somație care expiră la 2 aprilie, ”după care mergem înainte cu evacuarea lor, demolarea lor – toate căile legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.