Acasă Social Sanatate Guvernul a alocat 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente...

Guvernul a alocat 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente necesare pacienţilor cu COVID-19

DISTRIBUIȚI

 159045 – 01042021 – Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Guvernul a alocat suma de 242 de milioane de lei pentru achiziţia de medicamente necesare pentru pacienţii cu COVID-19. De asemenea, Executivul a prelungit cu şase luni angajările pentru cele 2.000 de posturi pentru DSP-uri şi ambulanţe.

”În şedinţa de Guvern Executivul a aprobat pentru Ministerul Sănătăţii alocarea a 242 de milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru achiziţia de medicamente necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19”, a anunţat Vlad Voiculescu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

El a mai transmis că au fost prelungite cu şase luni angajările pentru cele 2.000 de posturi suplimentare la DSP-uri şi ambulanţe. ”De asemenea, au fost prelungite cu şase luni angajările făcute pentru cele 2.000 de posturi suplimentare care au fost necesare anul trecut pentru Direcţiile de Sănătate Publică, respectiv pentru ambulanţe. Este absolut necesar şi îmbucurător că aceşti oameni pot rămâne în sistemul de sănătate şi pot ajuta în continuare la combaterea pandemiei COVID-19”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai declarat că, în aprilie, România va primi 500.000 de doze de vaccin pe săptămână, iar în iunie, 800.000 de doze de vaccin pe săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.