Acasă Social Aparare Ilfov: Exercițiu de mobilizare în perioada 13 – 16 aprilie

Ilfov: Exercițiu de mobilizare în perioada 13 – 16 aprilie

DISTRIBUIȚI

159201 – 13042021 – În conformitate cu prevederile art. 23 alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 4 lit. f) pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 13 – 16 aprilie 2021, în județele Ilfov și Călărași se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicați Speciale.

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, rezerviștii cu domiciliul în județul Călărași cuprinși în planurile de mobilizare vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Activitățile sunt planificate să se desfășoare în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 anunță Prefectura Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.