Acasă Social Aparare ”Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”

”Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 159108 – 07042021 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat marți, 6 aprilie, la masa rotundă cu tema ”Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”. Evenimentul a fost organizat la Palatul Parlamentului de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, cu ocazia Zilei NATO.

În cadrul discuțiilor, ministrul a apreciat că România, prin poziționarea sa strategică, este un actor cheie în construcția euroatlantică de securitate la Marea Neagră și un pilon central în promovarea securității, stabilității şi valorilor democratice în regiune, atât individual, cât și împreună cu aliații.

”Ne dorim ca Alianţa să rămână puternică, capabilă să îşi protejeze toţi membrii săi şi să răspundă preocupărilor acestora. Apărarea colectivă rămâne principalul obiectiv al NATO.  Astăzi, unitatea este un aspect în care toţi aliaţii ar trebui să investească şi este conectată la modalitatea în care se construieşte consensul. Nu există altă cale decât respectarea percepţiilor asupra securităţii, precum şi înţelegerea preocupărilor de securitate ale tuturor aliaţilor”, a spus ministrul Nicolae Ciucă în intervenția sa.

La rândul său, generalul-locotenent Daniel Petrescu a evidențiat creșterea riscurilor și amenințărilor în regiune, importanța anticipării strategice, a poziționării și capacității de reacție a Armatei României în scopul creșterii nivelului de securitate națională și regională, precum și rolul vital al contribuțiilor aliaților la prezența persistentă în regiune, pe toate componentele: terestră, aeriană și maritimă. – sursa: MApN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.