Acasă Social Începând cu 26 aprilie, pe teritoriul Italiei se aplică noi măsuri anti-Covid19

Începând cu 26 aprilie, pe teritoriul Italiei se aplică noi măsuri anti-Covid19

DISTRIBUIȚI

159364 – 26042021 – Începând cu 26 aprilie, pe teritoriul Italiei se aplică noi măsuri anti-Covid19, anunță Ambasadada României din această țară. Principalele noutăți introduse de guvernul italian sunt: Este permisă circulația între regiuni sau provincii autonome aflate în zonă galbenă sau albă.

Circulația între regiuni sau provincii autonome aflate în zonă roșie sau portocalie este permisă, cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente justificative: adeverința de vaccinare, dovada vindecării privind infecția cu virusul SArS-CoV-2, rezultatul negativ al unui test molecular sau test rapid pentru infecția cu virusul SArS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterioare călătoriei. Adeverința de vaccinare emisă de unul dintre statele UE este recunoscută în Italia.

Începând cu data de 26 aprilie 2021 și până la finalul anului școlar 2021, și învățământul pentru elevii de liceu se va desfășura cu prezența în clasă (între 70% și 100% din elevi în zonele galbene și portocalii, între 50% și 75% din elevi în zonele roșii).

Restaurantele și barurile din zona galbenă se redeschid pentru prânz și cină, cu condiția ca servirea să aibă loc în aer liber.

Cinematografele, teatrele, sălile de concert și cluburile live din zona galbenă se redeschid pentru public, cu condiția respectării distanței de un metru între persoane și capacitate maximă permisă de 50% (maxim 500 de spectatori în interior și 1.000 în aer liber).

În zona galbenă muzeele și institutele de cultură sunt redeschise publicului, cu respectarea regulilor de distanțare între vizitatori, iar sâmbăta și în zilele de sărbători legale este permisă vizitarea acestora cu condiția obținerii unei rezervări online sau telefonice cu cel puțin o zi înainte.

Regiunile Italiei sunt în continuare clasificate pe zone de risc, în funcție de evoluțiile epidemiologice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.