Acasă Economie Licitație publică pentru reabilitarea a 40 de km de rețea de termoficare

Licitație publică pentru reabilitarea a 40 de km de rețea de termoficare

DISTRIBUIȚI

 159374 – 27042021 –  Primăria Municipiului București a lansat licitația publică pentru reabilitarea a aproximativ 40 de km de reţea din sistemul de termoficare al Municipiului Bucureşti.

Lucrarea este împărțită în 3 loturi şi 4 obiective, cu o durată de execuţie de 12 luni şi o valoare totală a investiţiei de peste 150 milioane lei.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei.

Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021.

Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.

Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, declara Primarul General, Nicuşor Dan.

Cele trei loturi sunt:

– LOT 1Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11`-CP3-CV5/4- 5,958Km”;

– LOT 2Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 – 4,477 Km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozăvești, tronson C 15/20 – CS 12 – 5, 526 km”;

– LOT 3Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 – CO5 – 3,9 Km”;

Potrivit anunțului de participare, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 07.06.2021, ora 15:00, oferta câștigătoare urmând a fi stabilită pe baza criteriului de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preţ”.

La începutul lunii februarie, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, a demarat lucrările pentru alţi13 km de reţea, pe unul din cele mai afectate tronsoane – zona Ferentari, care deserveşte cartierele Rahova, Ferentari şi Sebastian.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare cu fonduri europene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.