Acasă Social Sanatate Manageri de spitale: Am atins ultima linie de apărare în lupta cu...

Manageri de spitale: Am atins ultima linie de apărare în lupta cu pandemia

DISTRIBUIȚI

159080 – 05042021 –  Până când nu va exista o colaborare din partea populaţiei, oricât de multe măsuri am lua, nu vom putea să ieşim la liman”, spune medicul șef al UPU SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. ”Odată cu implicarea în acest efort a unor spitale cum ar fi Spitalul Oncologic sau Institutul Fundeni, am atins ultima linie de apărare în această luptă cu pandemia” afirmă Bogdan Tănase, manager interimar al Institutului Oncologic Bucureşti.

Manageri ai spitalelor bucureştene au făcut un apel la populaţie să colaboreze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului, atrăgând atenţia că există o creştere semnificativă a pacienţilor cu COVID-19 internaţi, iar situaţia este extrem de gravă. Aceştia au participat duminică la o întâlnire cu ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu, transmite Agerpres.

”Dincolo de cifrele care nu sunt deloc îmbucurătoare, înregistrăm record negativ după record negativ. Acest lucru nu arată altceva decât limita sistemului. Peste ceea ce avem la un moment dat s-ar putea ca, dacă numărul pacienţilor creşte, să nu mai putem să avem paturi de terapie intensive”, a declarat medicul șef al UPU SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, la conferinţa de presă organizată cu acest prilej. El a arătat că, din punctul de vedere al echipajelor SMURD care acţionează în Capitală şi Ilfov, numărul cazurilor la care acestea sunt solicitate a crescut cu 30% comparativ cu valul doi al pandemiei. ”Caracteristica pe care lumea trebuie să o înţeleagă este că, dacă în valul doi undeva la 50% din pacienţi aveau forme uşoare şi puteau să meargă la domiciliu, acum greu mai dăm drumul la 10% din pacienţi. Mai toţi pacienţii au nevoie de oxigen şi au nevoie de oxigen în debit mare. Avem nevoie de paturi, de echipamente, pe care, datorită sprijinului DSU, le-am avut”, a mai spus Opriţa. El a anunţat că resursa umană este epuizată şi riscă să nu mai facă faţă.

”O altă caracteristică este că, dacă în valul doi aveam un anumit număr de pacienţi, acum ne confruntăm cu o creştere de 50% la pacienţii de zonă verde, pacienţi non-COVID. Deci pe lângă acest val, care reprezintă o creştere, mai avem şi pacienţii pe care nu îi putem neglija”, a mai spus Opriţa.

Bogdan Opriţa a făcut un apel la populaţie să colaboreze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.