Acasă Social Administratie Pregătirile pentru Euro 2020 au intrat în linie dreaptă: Primăria Capitalei a...

Pregătirile pentru Euro 2020 au intrat în linie dreaptă: Primăria Capitalei a finalizat montarea noului gazon de pe Arena Naţională

DISTRIBUIȚI

 159328 – 23042021  – Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat operaţiunile de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională, în vedere găzduirii celor patru meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară. Vechea suprafaţă de joc a fost înlocuită cu un gazon hibrid (natural şi sintetic).

Operaţiunile de montare a noului gazon au durat aproximativ două săptămâni şi au costat circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă).

Producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizata în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive. Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.

Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condițiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

Astfel, până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020.

Au mai rămas de finalizat modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări. De asemenea, va fi realizată şi modernizarea nocturnei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.