Acasă Externe Prințul Philip al Marii Britanii, Duce de Edinburgh, a încetat din viață

Prințul Philip al Marii Britanii, Duce de Edinburgh, a încetat din viață

DISTRIBUIȚI

159155 – 09042021 – Anunțul a fost făcut vineri la prânz, de Palatul Buckingham. Prințul consort a încetat din viață la Castelul Windsor.

Philip a fost cel mai în vârstă prinţ consort din istoria Marii Britanii şi cel mai în vârstă partener de viaţă al unui monarh în funcţie. Regina îl numea „stânca ei”.

Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a trecut la cele veșnice în pace, în această dimineață, la Castelul Windsor„, este anunțul oficial al Palatului Buckingham.

În vârstă de 99 de ani, Prinţul Philip al Marii Britanii a fost spitalizat în clinica King Edward VII din Londra în seara zilei de 16 februarie. Decizia a fost luată ca măsură de precauţie, din cauza unei afecţiuni care nu era asociată cu maladia COVID-19, a anunţat a doua zi Palatul Buckingham, într-un comunicat.

”Internarea Ducelui de Edinburgh reprezintă o măsură de precauţie, la sfaturile medicului Alteţei Sale Regale, după o perioadă în care nu s-a simţit bine. Ne aşteptăm ca ducele de Edinburgh să rămână în spital timp de câteva zile, pentru a fi monitorizat şi pentru a se odihni”, se arăta în document.

Sâmbătă, pe 20 februarie, Prințul Philip a fost vizitat de fiul său, Prințul Charles. Vizita a durat aproximativ 30 de minute, iar la final presa l-a surprins pe moștenitorul tronului Marii Britanii cu lacrimi în ochi. Unitatea spitalicească preciza pe site-ul său că vizitele sunt permise doar în condiții excepționale, din cauza pandemiei de coronavirus. Prințul Philip a fost transferat apoi la un centru de cardiologie, unde a fost supus unei proceduri specifice.

Prințul a fost externat 4 săptămâni mai târziu, pe 16 martie.

Regina Elisabeta a II-a şi-a continuat îndatoririle oficiale. Ea i-a conferit asistentului său superior, Tony Johnstone-Burt, într-o ceremonie la Palatul Windsor, titlul de Cavaler comandor al Ordinului Regal Victorian.

Regina și Prințul consort au fost vaccinați în luna ianuarie împotriva coronavirusului, la Castelul Windsor, unde se aflau de la începutul pandemiei.

Prinţul Philip, care a fost văzut rareori în public după ce a renunţat la angajamentele sale oficiale în august 2017, a fost spitalizat şi la sfârşitul anului 2019. Mai fusese internat de câteva ori în ultimul deceniu, inclusiv din cauza unei infecţii renale şi pentru o intervenţie chirurgicală de înlocuire a articulaţiei şoldului.

Philippos al Greciei şi Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921. A fost unicul fiu dintre cei cinci copii ai Prinţului Andrei al Greciei – fratele mai mic al Împăratului Constantin – şi ai Prinţesei Alice de Battenberg.

La vârsta de 18 luni, el şi familia sa au fost evacuaţi cu o navă a Marinei regale britanice din Grecia frământată de conflicte.

Familia s-a stabilit la Paris, iar Prinţul Philip, după studii în Marea Britanie şi Germania, a devenit cadet al Marinei britanice şi şi-a făcut serviciul militar pe nave în Oceanul Indian şi Mediterana.

În iulie 1939 a fost prezentat formal Prinţesei Elisabeta, iar, pe 20 noiembrie 1947, s-au căsătorit, cu 5 înainte ca ea să devină Regină. Era bărbatul pe care Elisabeta visa încă de la vârsta de 13 ani să îl aibă alături pentru tot restul vieții.

În luna februarie, Regina Elisabeta a II-a a celebrat împlinirea a 69 de ani de la ascensiunea pe tronul Marii Britanii. Sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.