Acasă Social Protocol de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile...

Protocol de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice

DISTRIBUIȚI

 159368 – 27042021Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au semnat, la sediul MAE, un nou Protocol de colaborare între cele două instituții. Protocolul actualizează cadrul formal de cooperare dintre MAE și COSR, semnarea sa având loc în contextul dialogului constant între Ministerul Afacerilor Externe și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în ceea ce privește modalitățile de coordonare pentru pregătirea participării delegațiilor române atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice și la cele pentru tineret.

Protocolul de colaborare își propune, de asemenea, identificarea celor mai eficiente metode de valorificare a potențialului sportivilor români de promovare a imaginii României la nivel internațional, inclusiv prin organizarea unor evenimente de diplomație culturală, publică și sportivă.

Cu ocazia semnării documentului, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat angajamentul MAE pentru sprijinirea participării sportivilor români la competițiile internaționale, inclusiv ținând cont de contextul dificil asociat pandemiei de COVID-19.

Ministrul a subliniat, totodată, semnificația specială a faptului că participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru această vară, se produce în contextul aniversar al marcării, în acest an, a centenarului relațiilor diplomatice româno-nipone.

La rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR, a mulțumit pentru deschiderea Ministerului Afacerilor Externe în sprijinirea fenomenului olimpic și a evidențiat foarte buna colaborare cu misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în pregătirea acțiunilor la care participă loturile olimpice. A informat, totodată, că până în prezent s-au calificat la Olimpiada de la Tokyo 63 de sportivi români. De asemenea, a prezentat stadiul pregătirilor pentru Casa ospitalității române, care va funcționa inclusiv cu sprijinul MAE, în cadrul Ambasadei României la Tokyo, și care va reprezenta un instrument important de diplomație publică și culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.