Acasă Sport Șase medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj

Șase medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj

DISTRIBUIȚI
159166 – 12042021 – România a obținut șase medalii la Campionatele Europene de Canotaj. Sportivii se întorc luni acasă cu două medalii de aur și patru de argint.

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Varese (Italia) cu 13 echipaje, însumând 46 de sportivi. Aceștia au obținut două medalii de aur, patru medalii de argint și de trei ori locul patru în finalele de duminică.

România se clasează pe locul patru pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin (W2x) de echipajul format din Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Lituania și Marea Britanie.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de 8+1 feminin, prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Româncele s-au impus în fața Olandei și a Rusiei.

Prima medalie de argint a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x), de Gianina-Elena Beleagă.

La dublu rame feminin (W2-), sportivele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au reușit să aducă României a doua medalie de argint.

Tot argint a câștigat și echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel-Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.

Cea de-a patra medalie de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

Locul patru în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu rame masculin (M2-), Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, dar și de Mădălina Hegheș, Roxana Parascanu, Nicoleta Pascanu și Elena Logofătu, în proba de patru rame feminin (W4-).

Tot locul patru în Finala A a obținut și echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Elena-Iuliana Mihai.

Barca de simplu vâsle masculin (M1x) s-a clasat pe poziția a șaptea în clasamentul general. Echipajul de dublu vâsle masculin (M4x) s-a clasat pe locul 10, iar sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x) ocupă locul 11. Poziția cu numărul 13 în clasamentul general este ocupată de echipajul de patru vâsle masculin (M4x).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.