Acasă Cultura/Media 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Muzeul Național de...

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Muzeul Național de Istorie a României

DISTRIBUIȚI

 159785 – 26052021 – Muzeul Național de Istorie a României alături de Asociația „Muzeul Jucăriilor” am pregătit pentru copii multe surprize, continuând astfel o frumoasă colaborare care durează de peste zece ani.

Expoziția  „O poveste dulce. Un secol de dulciuri românești” – o micro-expoziție inedită, ce prezintă o colecție de cutii de bomboane și ambalaje de dulciuri fabricate în România, în perioada 1900 – 1990, a Asociației „Muzeul Jucăriilor”, pe care o vom deschide cu această ocazie specială.

Ambalajele aparțin unor firme recunoscute în perioada interbelică, precum „Suchard”, „Kandia” – prima fabrică de ciocolată din România, „Capșa”, „Zamfirescu”, „Anghelescu”, „Bomboneria Palatului”, Fabrica de ciocolată și produse zaharoase „Regina Maria”, Hess, Brașov – „Prima fabrică de Bomboane și Ciocolată din Transilvania”, unele dintre acestea, adevărate opere de artă, supraviețuind până astăzi, datorită bunicilor noastre care păstrau în ele diverse obiecte mărunte de mercerie. Alături de acestea, vor fi expuse și ambalaje ale altor produse românești celebre –  ceai, cafea, sticle de suc ,,Cico”, borcane de miere.

Micro-expoziția vine în completarea binecunoscutului și îndrăgitului proiect expozițional dedicat jucăriilor și jocurilor românești – „Muzeul Jucăriilor”, din cadrul MNIR, aducând în atenția publicului momentele dulci ale copilăriei noastre.

Un alt moment care credem că va fi apreciat de vizitatorii noștri va fi oferit de Alexandru Scorțar, unul dintre cei mai entuziaști voluntari ai muzeului, elev în clasa a III-a B, la Școala Gimnazială Nr. 142 din București, care va fi ghidul vostru în expozițiile „Copia Columnei lui Traian” și „Tezaurul Istoric”, în intervalul orar 13ꓽ00 – 16ꓽ00. Alexandru (9 ani) este pasionat de istorie și realizează, în cadrul muzeului, seria de ateliere online numite „Atelierul micilor istorici”, prezentând patrimoniul muzeal pe înțelesul copiilor.

De asemenea, va fi deschisă expoziția de bandă desenată academică, cu subiect istoric, care va face parte din Festivalul „Povestiri istorice în Benzi Desenate” ce va avea loc în perioada 2-6 iunie, online și offline, în cadrul MNIR. Expoziția va fi etalată în jurul Copiei Columnei lui Traian și va cuprinde benzi desenate din anii ’70 până în prezent, realizate de artiști renumiți din toate generațiile.

Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii (<18 ani) și se va face conform programului obișnuit de vizitare 10ꓽ00 – 18ꓽ00 (ultima intrare fiind permisă la ora 17:15).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.