Acasă Social Aparare Americanii investesc în infrastrucura bazei aeriene de la Câmpia Turzii

Americanii investesc în infrastrucura bazei aeriene de la Câmpia Turzii

DISTRIBUIȚI

 159657 – 18052021 – SUA vor investi 152 de milioane de dolari în 15 lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii din România. Primele lucrări vor demara în perioada mai-august, informează US Air Force. După lucrările de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviația americană.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul forțelor aeriene ale SUA.

Banii pentru investiții vor fi alocați prin intermediul Inițiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Forțele aeriene ale SUA intenționează să cheltuiască astfel 130 de milioane de dolari în acest an pentru „optimizarea misiunilor” de la baza aeriană din România.

„Patru proiecte de construcție vor fi demarate în perioada mai-august 2021”, a declarat Darren Walls, responsabil de programul de proiectare și construcție în cadrul lucrărilor de modernizare a bazei.

Depozite „pline cu tot ce e nevoie pentru susținerea operațiunilor aeriene”

Forțele Aeriene ale SUA vor investi aproape 30 de milioane de dolari în modernizarea pistei, care să permită aterizarea și decolarea de avioane de transport C-5 Galaxy și C-17 Globemaster, spații de parcare pentru avioanele de luptă sau drum de acces către un nou depozit de muniții.

În plus, 32 de milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru construirea unui nou depozit de combustibil și alte 68 de milioane vor fi acordați pentru depozite „pline cu tot ce e nevoie pentru susținerea operațiunilor aeriene”.

Alte două proiecte – care includ un hangar pentru avioane și modernizări pentru zona cargo – sunt în faza de proiectare, potrivit Digi24.ro.

De asemenea, US Air Force a mai acordat contracte în valoare de 14,3 milioane de dolari pentru lucrări de modernizare a infrastructurii care au inclus sisteme noi de iluminat, sisteme electrice sau extinderea capacității de stocare a combustibilului.

Alte noi proiecte de modernizare la Câmpia Turzii, care totalizează 8,6 milioane de dolari sun preconziate pentru finalul acestui an. Este vorba despre construirea unui nou depozit de muniții (1,7 milioane de dolari, cu ocapacitate crescută de depozitare, conform US Air Force), a unei clădiri administrative pentru comanda operațiunilor aeriene (2 milioane de dolari) și a unui nou spațiu de parcare a aeronavelor și un hangar (care vor costa 4,9 milioane de dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.