Acasă Social Educatie Aproximativ 1,9 milioane de elevi au început din nou școala, cu prezenţă...

Aproximativ 1,9 milioane de elevi au început din nou școala, cu prezenţă fizică

DISTRIBUIȚI

 159468 – 05052021 – Aproximativ 1,9 milioane de elevi au început din nou școala, cu prezenţă fizică, începând de astăzi. Este vorba despre toţi cei înscrişi în ciclul primar şi în grădiniţe, precum şi de aproape 500.000 de elevi din localităţi cu rata de infectare mai mică de unu la mia de locuitori. Pentru elevii din peste 1.100 de localităţi, unde incidenţa cazurilor de COVID 19 depăşeşte acest prag, cursurile au fost reluate în system online. Elevii din clasele terminale vor reveni în bănci luni.

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi în funcţie de care se reiau cursurile.

Așadar, sunt valabile două scenarii: cel verde, cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală, în localităţile unde incidenţa este sub unu la mia de locuitori și scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste unu la mia de locuitori, unde merg fizic la şcoală preşcolarii din elevii din clasele primare, terminale şi speciale, restul desfăşurând cursurile online.

Peste 1.100 de localităţi sunt în scenariul galben. Cea mai mare rată de infectare din ţară, de 8,37/1.000 de locuitori, se înregistrează în localitatea Berzoia din judeţul Caraş-Severin.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că vor merge fizic la şcoală toţi elevii din învăţământul primar şi grădiniţe – 1.400.000, dar şi elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a din cele 2.057 de localităţi cu rata de infectare sub 1/1.000 de locuitori. El a precizat  că elevii din clasele de gimnaziu şi liceu din alte 1.124 de localităţi, unde rata de infectare depăşeşte pragul de 1/1.000 de locuitori, vor reîncepe şcoala online.

Raportat la rata de infectare din fiecare zi de vineri se va stabili cum se desfăşoară cursurile în săptămâna următoare.

Oricum, luni, indiferent de scenariu, vor reveni la şcoală elevii din clasele terminale. Este vorba de 370.000 de elevi de clasa a opta, a XII-a, a XIII-a şi de elevi din clasele terminale din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal. Elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile în 4 iunie, iar elevii de clasa a VIII-a în 11 iunie, pentru a susţine Evaluarea Naţională cu prezenţă fizică în sesiunea care va începe la 22 iunie. Examenul de Bacalaureat va începe în data de 28 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.