Acasă Anchete Interne Bode: Nu vorbim despre o relaxare totală, ci despre una prudentă

Bode: Nu vorbim despre o relaxare totală, ci despre una prudentă

DISTRIBUIȚI

159626 – 15052021 –  Măsurile de relaxare adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, nu una totală, spune ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Totodată, controalele vor continua acolo unde se mențin restricțiile, anunță ministrul.

Aflat sâmbătă într-o vizită pe şantierul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania A3, la nodul rutier Nădășelu, Bode a precizat că autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de îmbolnăvire.

De asemenea, ministrul a amintit că, în funcţie de cei doi indicatori, Guvernul a stabilit o serie de măsuri de relaxare, cu un prim termen data de 15 mai.

„Astăzi nu vorbim despre o relaxare totală, vorbim despre o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. Acești doi indicatori îi vom avea în permanență în atenție. Una din reglementările hotărârii de Guvern de ieri vizează cine verifică respectarea măsurilor și mai ales care sunt obligațiile celor care organizează evenimente. Responsabil pentru verificarea respectării măsurilor este Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Sănătății. (…) Așadar, astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Acesta i-a îndemnat pe români să respecte în continuare toate măsurile de protecție sanitară.

„În continuare vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute”, a adăugat Bode.

Sursa:digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.