Acasă Cultura/Media Conducătorii TVR și Radioului public au fost demiși. Lista înlocuitorilor interimari

Conducătorii TVR și Radioului public au fost demiși. Lista înlocuitorilor interimari

DISTRIBUIȚI
foto:digifm

159567 – 12052021 – Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși marți, după ce parlamentarii au respins rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019.

Tot Parlamentul urmează să valideze o nouă conducere a celor două instituții. PNL și USR-PLUS și-au împărțit cele două funcțiii publice și urmează să propună legisativului pe Ramona Săseanu pentru interimatul la șefia TVR (propunerea PNL) și Liviu Popescu la SRTV (propunerea USR-PLUS).

Plenul a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune și ale Radioului Public pe anii 2017, 2018 şi 2019.

Totodată, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al celor două instituții.

Parlamentul a votat şi suplimentarea ordinii de zi a şedinţei de marţi cu un punct care vizează numirea directorilor interimari ai SRTv şi SRR pentru o perioadă de şase luni.

Candidaţii care au fost audiaţi sunt Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu, Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), supleant Rareş Niculescu, Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), supleant Oana Mihalache, Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), supleant Valentina Postelnicu și Radu Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant. Toți candidaţii propuşi ca membri titulari şi supleanţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu, care a avut un singur vot favorabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.