Acasă Externe Agenda Europeana Conferința privind viitorul Europei: eveniment inaugural la Strasbourg în data de 9...

Conferința privind viitorul Europei: eveniment inaugural la Strasbourg în data de 9 mai

DISTRIBUIȚI

159521 – 08052021 – Evenimentul de lansare a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu ocazia Zilei Europei, duminică, 9 mai.

Programul va dura o oră și jumătate și include un discurs de bun venit din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, discursuri ale președinților Sassoli, von der Leyen și prim-ministrul Costa, reprezentând instituțiile UE, precum și scurte intervenții ale copreședinților Comitetului executiv al Conferinței. De asemenea, sunt prevăzute contribuții din partea cetățenilor și a societății civile prin intermediul conexiunii video, precum și intervenții muzicale ale violonistului Renaud Capuçon și a Cvartetului Karski și conexiuni cu evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei în toate statele membre.

27 de studenți Erasmus din toate statele membre vor fi prezenți în hemiciclul Parlamentului, iar aproximativ 300 de cetățeni invitați să participe de la distanță vor fi prezenți prin intermediul unor ecrane TV de mari dimensiuni.

Miniștrii afacerilor europene și alți invitați VIP se vor alătura, de asemenea, de la distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.