Acasă Politic Cooperare bilaterală în domeniul electoral între România – R.Moldova

Cooperare bilaterală în domeniul electoral între România – R.Moldova

DISTRIBUIȚI

159810 – 27052021 – Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, a primit astăzi, 27 mai 2021, vizita președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, Dorin Cimil, în contextul unei reuniuni de lucru organizate în baza Acordului de colaborare semnat de cele două instituții în noiembrie 2019.

Obiectivul reuniunii de lucru a fost aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul electoral în contextul organizării alegerilor locale parțiale din România și a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. Temele principale de discuție au vizat finanțarea corectă și transparentă a partidelor și a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot a cetățenilor din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral și organizarea programelor de educație civică și instruire electorală.

În timpul discuțiilor, președintele AEP și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini eforturile CEC Moldova privind organizarea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. Astfel, vor fi puse la dispoziția autorităților din Republica Moldova mai multe spații adecvate pentru organizarea unor secții de votare în vederea exercitării, în condiții optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.

Cele două părți și-au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale și de consolidare a proceselor democratice din țările lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.