Acasă Social De relaxat, ne relaxăm

De relaxat, ne relaxăm

DISTRIBUIȚI

159766 – 25052021 – Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, marți, că se menține calendarul cu noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, având în vedere rezultatele campaniei de vaccinare.

”De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri. Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun  motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat Cîțu.

Întrebat dimineață la Radio Guerrilla ce se va întâmpla dacă în septembrie va crește iar numărul de infectări, așa cum s-a întâmplat toamna trecută, Florin Cîțu a răspuns: ”La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, că dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi. Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea a funcționat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.