Acasă Anchete Interne ”Exercițiu tactic” la Sărulești-Călărași/Percheziții la cei care ard deșeuri periculoase

”Exercițiu tactic” la Sărulești-Călărași/Percheziții la cei care ard deșeuri periculoase

DISTRIBUIȚI

 159801 – 27052021 – Ample percheziții au loc în județul Călărași. Comisarii Gărzii de Mediu, alături de 180 de jandarmi. 65 de polițiști și 23 de comisari din Garda de Mediu au descins în locul unde au suspiciuni că sunt depozitate ilegal deșeuri care ar urma să fie arse. În zonă se află un număr mare de comisari de la Garda de Mediu, dar și jandarmi și polițiști. Este vorba de comuna Sărulești, din județul Călărași. La intervenție au fost aduși inclusiv patru câini antrenați special pentru această intervenție. Forțele au fost defășurate în cazul în care cei vizați de anchetă nu vor fi cooperanți.

Garda de Mediu are mai multe mandate de percheziție. Comisarii au bănuiala că în aceste locuri sunt depozitate în mod ilegal deșeuri extrem de periculoase, multe dintre ele provenite de la dezmembrări de mașini la service-uri auto. Nu doar că acestea ar fi depozitate fără un aviz, dar ele sunt și incendiate ilegal, fapt ce ridică gradul de poluare în zonă.

La acțiune participă și ministrul Mediului, Tanczos Barna, și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, ”E un exercițiu tactic, asta înseamnă că vrem să-l repetăm”, a declarat Berceanu, explicând că s-a ajuns în Sărulești după ce s-au studiat documente care arată ”cine plătește și cine primește marfa”.

”Este un loc unde se desfășoară activități ilegale de colectare și procesare de deșeuri”, a spus ministrul Mediului, explicând că este vorba de arderi ilegale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.