Acasă Social Fără mască de la 1 august în funcție de numărul vaccinaților

Fără mască de la 1 august în funcție de numărul vaccinaților

DISTRIBUIȚI

159459 – 04052021 – Premierul Florin Cîțu spune că o decizie privind renunțarea la masca de protecție în aer liber ar putea fi luată pentru 1 august, în funcție de numărul românilor vaccinați până în acel moment.

Întrebat dacă ar putea fi luată decizia renunțării la portul măștii de protecție în orașe, de la 1 iunie, Cîțu a răspuns: ”Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțarea la purtatul măștii”. El a dat exemplul Israelului, unde s-a renunțat la obligativitatea portului măștii după ce aproape 60% din populație s-a vaccinat.

Declarația a venit în contextul în care premierul vobea despre posibile măsuri de relaxare de la 1 iunie, inclusiv despre facilități pentru persoanele vaccinate. ”E clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie”, a spus Cîțu. ”Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a precizat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.